четвер, 15 жовтня 2015 р.

Перегляд документального фільму «Рейд. Сила нескорених»

 
В Охтирській Центральній міській бібліотеці відбувся перегляд документального фільму «Рейд. Сила нескорених» до Дня захисника України 14 жовтня. Це історія про героїчний рейд українських десантників під час АТО на Донбасі влітку 2014-го року.
А напередодні у середу, 14 жовтня, відбулася Всеукраїнська презентація документального фільму "Рейд".  У створенні фільму були задіяні військові відомства держави: Генеральний штаб України та Міністерство оборони України.
Презентація фільму відбулася спеціально в такий знаменний для українських солдатів день - День захисника України, який згідно з указом президента України Петра Порошенка відзначається 14 жовтня.
Фільм розповідає глядачам про неймовірний 400-кілометровий рейд українських десантних військ на Сході України. Наголошується, що 170 кілометрів десантники провели в постійних збройних зіткненнях з бойовиками ДНР і ЛНР.
На початку фільму Петро Порошенко розповідає про те, чому саме 14 жовтня в Україні відзначається День захисника України. Він пояснив, що ще українські козаки дуже шанували і святкували свято Покрови, так як вважали, що саме Матір Божа є їх захисницею і постійним провідником.
 
 



 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар