четвер, 28 вересня 2017 р.

Іван Багряний - титан українського духу

Охтирська центральна міська бібліотека провела цикл заходів, присвячених дню народженню видатного охтирського письменника-земляка Івана Багряного.
Ім’я Івана Багряного з хвилюванням сприймається в українському суспільстві. Його життя і творчість вивчається, осмислюється, глибоко впливає на свідомість сучасної людини. Людина-легенда Іван Багряний – одна з найвеличніших і найтрагічніших постатей в українському письменстві ХХ ст.
26 вересня у Охтирському міському територіальному центрі соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів та інвалідів відбулися Багрянівські читання. На заході присутні читали уривки з прозових творів Івана Багряного.
27 вересня у читальній залі Охтирської центральної міської бібліотеки відбувся літературний портрет «Іван Багряний – титан українського духу». Учні 8-го класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Л. І. Вальтер Охтирської гімназії підготували цікаві розповіді про життєвий і творчий шлях І. П. Багряного.
Особливим гостем заходу була присутня Н. П. Лапіна, вчитель-пенсіонер, яка підтримувала тісні звязки з родиною Івана Багряного, що проживала у Німеччині в місті Новий Ульм. Наталія Павлівна їздила до родини в Німеччину, спілкувалася з ними, тому знає багато цікавих фактів про життя письменника. Спогадами вона поділилася на заході з учнями.
     В читальній залі бібліотеки діє виставка-інсталяція, присвячена Івану Багряному. Вона познайомить всіх бажаючих не тільки з творами письменника, публіцистикою, літературою про життя та творчість земляка, а й з його родинним деревом, нащадками.


















Немає коментарів:

Дописати коментар