вівторок, 20 січня 2015 р.

Гнів і ніжність поета

            11 січня відзначає свій 65 рік народження Анатолій Григорович Дудченко, наш сучасник, охтирчанин, президент клубу любителів мистецтв "Сокіл", талановитий поет-пісняр. Внутрішній світ цієї людини настільки глибокий та багатогранний, світлий і позитивний, що він запалює все і всіх навкруги своєю енергією, жагою до життя, бажанням до спілкування. Дивлячись на цього завжди усміхненого чоловіка, набираєшся від нього позитиву, переймаєш усмішку, заряджаєшся гарним настроєм. Його поезія мелодійна і ніжна, правдива і влучна, відверта і довірлива, хвилююча, не залишає байдужим жодного, хто ознайомився з нею. Творчість Анатолія Григоровича добре відома в Україні і за її межами, він є членом Асоціації діячів естрадного мистецтва, лауреатом багатьох пісенних фестивалів. Його твори виконують: О. Шпортько, В. Кандиба, О. Ларіна, І. Кандауров, академічний хор, дует "Віроль", тріо "Лілея", І. Угляр, О. Артеменко.
              17 січня в Охтирській Центральній міській бібліотеці пройшло перше в цьому році засідання клубу любителів мистецтв "Сокіл". Воно було присвячено вшануванню ювілею відомого охтирського поета-пісняра, автора кількох поетичних збірок, людини, з читко окресленою громадською позицією Анатолію Дудченку.
               В святковій залі бібліотеки зібрались друзі Анатолія Григоровича, його колеги і шанувальники творчості. Була розгорнута виставка творчого доробку поета. Ведучими заходу були працівники читального залу та Олександр Миколайович Скиба, відомий на Охтирщині громадський діяч, голова міського осередку Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка.
               Зі словами вітання до іменинника  звернулись: художник І. Г. Шаповал, голова клубу "Охтирські гусари" В. М. Солошенко, поетеси О. Полякова, Н. Сафонова, поет І. І. Краснокутський, Н. Фальова і С. Корнієнко, майданівці О. Косарева і В. Бакуліна. Композитор Р. Лісова та Заслужений артист України естрадного спрямування М. Пуляк говорили про творчу співпрацю з Анатолієм Григоровичем і майстерно виконували пісні на його вірші.
               Схвильований і розчулений поет щиро дякував за теплі слова, оригінальні подарунки, читав свої нові твори, поділився планами на майбутнє.
               Аби свято вийшло дійсно цікавим, привітним та гостинним немало зусиль докладають працівники читального залу бібліотеки, пропагуючи творчість майстра слова. Надавав особливої аури святковий ароматний чай, яким частував друзів поет.
               Бажаємо ювіляру здоров'я, творчої наснаги і здійснення всіх задумів.
 




























































 
 


 













 







 
                  


Немає коментарів:

Дописати коментар