четвер, 29 січня 2015 р.

Герої Крут - для нащадків взірець

        
                     29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
                     Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
                    27 грудня в Охтирській Центральній бібліотеці відбулася година пам'яті "Герої Крут - для нащадків взірець". На захід прийшли учні 9-го класу Охтирської гімназії. Метою заходу було розкрити суть та причини трагедії під Крутами, аби виховувати у молодого покоління інтерес і повагу до історичного минулого своєї країни, до борців за незалежність України. Про перебіг того страшного трагічного бою розповіла учням старший бібліотекар читального залу Губенок Любов Михайлівна. На початку заходу учні мали змогу переглянути документальну стрічку-короткометражку "Пам'ятай про Крути". По закінченню був зроблений огляд виставки "За волю і долю України".
 


 
 








Немає коментарів:

Дописати коментар