четвер, 20 квітня 2017 р.

Час духовного збагачення

 
19 квітня працівники ОМЦБС зустрілися та відверто поспілкувалися з протоієреєм АНДРІЄМ  БРИНЧАКОМ – Благочинним Охтирського Благочиння, першим офіційним військовим капеланом на Сумщині.
Протягом  двох годин зустрічі  настоятель Охтирського  Храму Успіння Божої  Матері УПЦ  КП відповів на всі запитання, які цікавили присутніх.
У наш час люди намагаються показати власні переваги над іншими, демонструючи фізичну силу, модний одяг, телефони, автомобілі, та інші докази так званого «благополуччя» – матеріальні блага.  Вони віддають усі сили, щоб не втратити статус, гроші. Та часто, за  зовнішньою оболонкою щасливого успішного життя,  приховується черствість, самотність, тривога, переживання, заздрість, страх, і аж ніяк не спокій душі.
На сьогоднішній день, за офіційною статистикою  300 млн. людей у світі страждають на депресію. Українці тому не виняток. З кожним днем все частіше чуємо, що триває  «духовна криза», «період духовного зубожіння нації», тощо.    
Подібна проблема існує через те, що люди роками забувають дбати про чистоту душевну, і дарма, адже це – основа щасливого перебування Людини на Землі.
Отець Андрій наголосив – любити Господа Бога і ближніх як самого себе, жити по-совісті, щоденно дякувати Творцю за все, що маєш, свідомо відвідувати духовні святині,  творити добро на землі доки живеш, радіти кожній миті – ось основні правила, виконання яких якісно покращить життя кожної людини.
Ця зустріч запам'ятається бібліотекарям Охтирської Центральної міської бібліотеки надовго, адже отець Андрій освятив приміщення скарбниці мудрості, та побажав завжди жити в любові, добрі, працювати на  результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар