середа, 16 січня 2013 р.

"Страшний супутник СНІД"

Однією з найгостріших проблем сучасності, що переросла своє суто медичне та суто національне значення і набула ознак глобальності, є проблема поширення ВІЛ/СНІДу.
             За два десятки років "хвороба ХХІ сторіччя" еволюціонувала як в географічному, соціо-економічному, так і в гуманітарно-політичному плані. Вона набула інтернаціонального і загальнолюдського характеру, загрожуючи перетворитися на головну загрозу антропогенній безпеці ХХІ ст. як для стабільних суспільств, так і для країн, що розвиваються.
             30 листопада напередодні Міжнародного  дня солідарності з інфікованими СНІДом  в Охтирській Центральній міській бібліотеці для студентів ліцею відбувся урок-засторога «Страшний супутник – СНІД». Любов Михайлівна Губенок, провідний бібліотекар читального залу, маючи на меті, акцентувати увагу молоді на цій поширеній проблемі суспільства, розповіла студентам, як вберегти себе від цього страшного недугу. Наталія Дмитрівна Журавель, бібліограф Центральної бібліотеки організувала віртуальний відео-перегляд «Як уберегтися від СНІДу» та провела огляд книжкової виставки «Молодь і СНІД: серйозний погляд». На протязі уроку із студентами ліцею відбувся щирий діалог, що дало можливість донести до молоді актуальність проблеми СНІДу. Були наведені приклади захворювань в Охтирці та Охтирському районі.


 




Немає коментарів:

Дописати коментар