вівторок, 29 січня 2013 р.

Засідання клубу любителів мистецтва "Сокіл"


Володимир Семенович Висоцький (25 січня 1938, Москва, СРСР - 25 липня 1980, там же) - російський музикант, актор, поет, радянського періоду, автор сотень пісень на власні вірші.
Як автор і виконавець пісень власного твору під гітару завоював широку популярність. В 70-і роки XX століття громадяни СРСР купували магнітофони (дорога по тим часам покупка, більше місячної зарплати) спеціально для того, щоб слухати пісні Володимира Висоцького. Багато з його пісень стали народними (тобто їх знало практично все населення СРСР), а імена героїв цих пісень стали загальними. І це незважаючи на те, що ні його пісні, ні саме його ім'я в офіційних засобах масової інформації СРСР практично не згадувалися.
Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, зіграв біля тридцяти ролей у фільмах, грав у театрі, об'їздив з концертами всю країну й світ. Висоцький зачіпав у роки строгої цензури заборонні теми (наприклад, у ранні роки виконував блатні пісні), співав про повсякденне радянське життя й про Велику Вітчизняну Війну - все це й принесло йому широку популярність.
                26 січня в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбулось чергове засідання клубу любителів мистецтва «Сокіл». Воно було присвячене Дню народженню Володимира Висоцького. Члени клубу залюбки читали його вірші, слухали пісні, ділилися  фото видатного музиканта з домашніх архівів, влаштувавши фотовиставку.




                Звичайно ж, і кожен з присутніх мав змогу представити свої нові поезії, почути на них відгуки колег, обговорити творчі ідеї, тощо. Члени клубу привітали свою колегу поетесу Олену Полякову, яка нещодавно стала номінанткою Міжнародної премії «Філантроп», яку присудили в Москві за збірник її поезій «Стихи на русском». Вона поділилася з колегами своїми враженнями і гарними емоціями, які розхвилювали її в момент вручення їй цієї визначної нагороди. Засідання закінчилося приємними бесідами за чаюванням із смачним печивом.

Немає коментарів:

Дописати коментар