четвер, 22 липня 2021 р.

Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії»

21 липня на базі Охтирської публічної бібліотеки відбулось обговорення переваг електронних сервісів та методики їх користування у рамках проєкту «Civic tech – інструмент якісної взаємодії». Йшлося про впровадження інноваційних інструментів, практик та регулярних процедур, які допомагатимуть сприяти зміцненню громадської участі та розвитку громадянського суспільства.

Сьогодні в Україні створено багато інноваційних інструментів civic tech, які спрощують залучення громадськості до діалогу як в середині спільнот, так і з місцевою владою, а також залучають громадян до розв’язання актуальних проблем місцевого чи національного значення – Відкрите місто, Електронні консультації, Місцеві петиції, Громадський бюджет тощо.

Учасники заходу ознайомились з презентацією сервісів електронної демократії, які вже реалізуються в Охтирській міській територіальній громаді. На сайті міської ради відкриті сервіси у розділі Smart City, які дають можливість комунікувати з громадськістю, обмінюватись пропозиціями, напрацьовувати спільні ідеї, що сприяє розширенню можливостей для громадської участі у прийнятті рішень розвитку Охтирської громади.

Проєкт «Civic tech – інструмент якісної взаємодії» реалізується Асоціацією міст України та ГО “Стратегії розвитку громад” у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Національну платформу е-демократії E–DEM створено в межах швейцарсько-української Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар