середа, 22 квітня 2015 р.

Право людини: знати, розуміти, захищати

Метою сучасного розвитку суспільства є утвердження прав людини, забезпечення гідних умов її життя, честі і гідності. Молодь є особливо активною складовою сучасного українського суспільства. Молодим поколінням належить реалізувати започатковані у нашій державі реформи та розвинути їх до рівня системних соціально-економічних перетворень.
             В Україні проблема забезпечення прав і свобод молоді набуває особливого значення. Суть цієї проблеми полягає як у наявності певних складнощів у реалізації деяких закріплених в Конституції прав і свобод, так і в недостатньому рівні їх захищеності. Найважливішим складовим елементом системи забезпечення прав і свобод, який багато в чому визначає ефективність інших, виступає гарантування прав і свобод особи. Реалізація особою певних прав і свобод передбачає наявність у неї відповідно ряду обов’язків .
            Проблема правового захисту родини, дитини і молоді вже тривалий час перебуває в центрі уваги суспільства, тому є актуальною і потребує нагального висвітлення в повсякденному житті.
             У рамках Тижня права 22 квітня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбувся урок права «Право людини: знати, розуміти, захищати». На захід були запрошені учні 10-х класів Охтирської гімназії.
 






 


Немає коментарів:

Дописати коментар