субота, 6 червня 2015 р.

Хата, моя біла хата

           
 

           Хато, моя рідна батьківська хато. Усім найкращим, що є в моїй душі завдячуємо тобі. Бо ти навчила цінувати хліб і сіль, поважати старших, шанувати батьків, бути чесними і роботящими. І куди б не пішов від батьківського порогу, не забути рідної батьківської домівки, бо хіба ж можна забути свою матір, свій дім, у якому вперше глянув на світ.
           Завершився рік навчання "Університету третього віку на факультеті "Джерело натхнення в Охтирському міському територіальному центрі соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів і інвалідів. Слухачі факультету одержали знання з народознавчих, краєзнавчих, екологічних та інших знань. А викладачами цього факультету були працівники Охтирської Центральної міської бібліотеки. На завершення навчального року Яковенко В. А. та Губенок Л. М. приготували і провели для слухачів народознавче свято "Хата, моя біла хата".
            Про звичаї та обряди, побудування хати, про вибір місця для забудови, святкування входин, інтер'єр хати, рушники і вишивки - про все це говорили на заході. На свято завітали і охтирські майстрині, які захоплюються вишивкою: Радько Лідія Миколаївна, Берест Любов Сергіївна. Скиба О. М., відомий на Охтирщині громадський діяч, голова міського осередку Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка  також був присутнім і мав свою промову про українську хату. На святі звучали милозвучні українські пісні у виконанні жіночого колективу під керівництвом Н. О. Шандиби.
 



































Немає коментарів:

Дописати коментар