понеділок, 22 січня 2018 р.

Фольклорні посиденьки «Хай святки у Вашу хату принесуть добра багато!»

 У день Святої  Водохрещі бібліотекарі читального залу Охтирської Центральної міської бібліотеки Губенок Л. М.,  Яковенко В. А. та голова міського осередку  «Просвіта»  Скиба О. М.  завітали до КУ «Охтирський міський територіальний центр соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів і інвалідів», та влаштували справжнє українське свято. 
Інсценізацією господар (Скиба О. М.) та господиня (Яковенко В. А.) перенесли присутніх у той час, коли ще не було бурхливого розвитку цивілізації, а було багато вірувань, пісень, сусідської дружби, а більшість українців жили у селах.
Усі глядачі з головою занурились у  перебіг звичаїв та традицій,  які з діда-прадіда береглися нашим народом, та передавалися із покоління в покоління під час  циклу зимових свят. Піснею «Добрий вечір тобі, пане-господарю!» ансамбль української пісні, що працює при даному закладі, нагадав присутнім, які саме свята ми зустрічали.
           Присутні від душі співали народні пісні, сміялись, раділи, були в захваті від святкової дружньої атмосфери.
        Наприкінці заходу працівники закладу пригостили усіх, хто завітав до них смачними стравами – вінегретом, шубою, смаженими пирогами з картоплею та капустою. Бібліотекарі пішли, а пісні все продовжували лунати. І нехай лунають завжди, адже народ буде жити доти, доки звучатиме справжня українська пісня.







































Немає коментарів:

Дописати коментар