пʼятниця, 25 травня 2018 р.

Презентація книг Нестора Мартинця




18 травня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбулася зустріч-презентація книг Нестора Мартинця. Це відомий поет, публіцист, громадський діяч, ліквідатор аварії на ЧАЕС, член правління Всеукраїнського  громадського об’ єднання  «Асоціація  діячів естрадного мистецтва, член Національної спілки журналістів України, заслужений діяч естрадного мистецтва України, підполковник Українського реєстрового козацтва.
Творчий доробок автора складає близько 30 книг: поезії, гумор, новели, художньо- публіцистична повість «Пекло посеред раю». До 200 написаних ним віршів стали піснями, більшість з них є переможцями  міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів.
Пісні автора виконав найщиріший друг дитинства заслужений артист естрадного мистецтва України, лауреат багатьох всеукраїнських пісенних фестивалів, автор-виконавець Мар’ян Пуляк.
Тепле, щире спілкування з справжніми патріотами та синами України викликало захоплення як в дітей, так і дорослих. Натхненні слова любові до Батьківщини, рідного краю, родини надихали присутніх підспівувати та нагороджувати оплесками за влучні сказані рядки. Спілкування з дітками, шкільний гумор, поетична розмова про сімейні цінності зробили найкращим другом присутніх на зустрічі охтирчан. Маючи сімох онуків, Нестор Михайлович з задоволенням спілкувався з учнями 5 класу школи-гімназії, а вони реготом відповідали на гуморески з дитячого життя.
Нестор Михайлович вже неодноразово відвідував наше місто на запрошення свого земляка М. Пуляка, який мешкає в Охтирці. Народився наш гість на Прикарпатті в чудовому селі Росільна Богородчанського району Івано-Франківської області.
Життєвий досвід голови сільської рада, праця в органах внутрішніх справ, в бізнесі, громадська діяльність дозволяють йому вільно спілкуватись та знаходити однодумців. «Зростати до внутрішніх змін у собі, зростати у європейському виборі, європейських цінностях, бути мужніми, бути сильними, єдиними,  бо ми українці, ми єдина родина від заходу до сходу» –  такі слова були сказані на зустрічі. Нестор Михайлович запросив всіх бажаючих  відвідати свій рідний край, а він в свою чергу розповість про Охтирку, та її красу.
На згадку про зустріч гість отримав туристичний буклет з пам’ ятними місцями Охтирки від бібліотеки та книгу «Чорнобильська сторінка Охтирщини» від голови громадської організації «Союз Чорнобиль України»  Г.  Л. Саєнка.   















Немає коментарів:

Дописати коментар