четвер, 1 жовтня 2020 р.

Європейський день мов 2020

      



Свято Європейського дня мов традиційно відбулося у Пункті європейської інформації Охтирської публічної бібліотеки за участю Міжнародного євроклубу «PRIMESTAR» ЗОШ № 1 та координатора Оксани Мироняк.

Європейський день мов святкується 26 вересня кожного року. Що це за свято, яка його історія? Чому сьогодні так важливо розуміти іноземців, скільки мов краще знати і які саме вчити? Саме про це говорили учасники заходу!

Мета цього свята надихнути жителів Європи до вивчення різних мов. Європейський день мов відзначається як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

Координатор Пункту ЄІ Наталія Журавель та бібліограф Наталія Хруслова розповіли присутнім про історію виникнення свята, про мовну різноманітність країн Європи. Юні євроклубівці переглянули презентацію «Парад європейських мов» про офіційні мови європейських країн, грали в інтелектуальну гру «Поговори зі мною», де мали можливість поговорити на різних мовах один з одним. Діалоги вели іспанською, італійською, німецькою, польською та фінською мовами. Це викликало великий інтерес в учнів, адже кожна мова звучить по різному і цікаво.

Бібліотека презентувала виставку літератури на різних мовах «Багато мов – багато можливостей».






















Немає коментарів:

Дописати коментар