четвер, 19 листопада 2020 р.

Революція, що змінила країну

 

18 листопада в Охтирській публічній бібліотеці  відбулася година-реквієм «Революція, що змінила країну» присвячена сьомій річниці Революції Гідності.

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
Учасниками заходу були учні 8 В класу ЗОШ №1 та відомі громадські активісти – свідки подій Революції Гідності: Гейко Володимир Миколайович, Полтавець Зоя Олексіївна та Скиба Олександр Миколайович. Вони розповіли учням про своє перебування на Майдані, поділилися спогадами та враженнями від тих подій. Цікавою була розповідь Володимира Миколайовича Гейка, учасника Революції Гідності, учасника бойових дій АТО,  голови ГО учасників АТО, ООС «НЕПЕРЕМОЖНІ». Під час розповіді він продемонстрував фото подій Майдану.
Учні переглянули документальні хроніки про події розгону Майдану та побиття студентів, ознайомилися з виставкою-інсталяцією речей Майдану та книжковою виставкою «Вільні творять майбутнє».








 

Немає коментарів:

Дописати коментар