пʼятниця, 23 листопада 2018 р.

Майдан в серці України



Як непомітно спливає час… Цієї осені минає вже п’ята річниця Майдану.  21 листопада Україна відзначає  День Гідності та Свободи. Захід, присвячений цій події – година гідності «Майдан в серці України» зібрав охтирчан учасників Євромайдану та учнів 8-го, 9-го класів ЗОШ № 1 у Охтирській Центральній міській бібліотеці, аби згадати події, що сталися в Україні протягом листопада-лютого 2013, 2014 рр.
Бібліотекарі читального залу В. А. Яковенко та Л. М. Губенок нагадали молоді з чого саме розпочалися події листопаду 2013, учні переглянули документальні ролики про події розгону Майдану, побиття студентів, розстріл Небесної сотні.
Учасники Євромайдану розповіли учням про своє перебування на Майдані, поділилися спогадами та враженнями від тих подій. Серед учасників були  громадська активістка, голова ГО «Охтирський Майдан» Косарєва О. І, голова ГО «Просвіта» Скиба О. М., журналістка Бакуліна В. М.
Бакуліна В. М., автор книги «Ті, що пройшли крізь Майдан» розповіла молоді про написання книги, зачитала уривки з неї.
У читальному залі до Дня Гідності та Свободи була створена виставка-інсталяція «Майдан – сила духу».
Класний керівник 8-го класу Лапаєва С. В. разом з учнями виготовили обереги та подарували їх учасникам Євромайдану.
21 листопада у День Гідності та Свободи охтирчани зібралися на Успенській площі, біля пам'ятної стели Небесній Сотні, аби вшанувати Героїв, які віддали своє життя за краще майбутнє України під час трагічних подій на Майдані п’ять років тому.
Бібліотека приєдналася до пам’ятного мітингу та організувала виставку-інсталяцію «Майдан сила духу».


































Немає коментарів:

Дописати коментар