четвер, 8 листопада 2018 р.

Де звучить рідна мова, там живе український народ



До дня української писемності та мови в Охтирській центральній міській бібліотеці відбувся мовознавчий марафон «Де звучить рідна мова, там живе український народ» за участю учнів 9-го класу Охтирської гімназії та вчителя української мови Л. І. Вальтер.
День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря.  Вважається, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Бібліотекарі читального залу В. А. Яковенко та Л. М. Губенок говорили про чарівність і милозвучність української мови, про письменників і поетів, які своєю творчістю виборювали право на існування мови. Мовознавчий марафон завершився змаганнями та конкурсами – «Українські спотиканки», «Фразеологічні забавлянки», «Продовж прислів’я» та інші між учнями гімназії.








Немає коментарів:

Дописати коментар