четвер, 11 квітня 2013 р.

"Все від природи? А що взамін?"

            У квітні місяці, коли прокидається земля від зимової сплячки і оживає все довкола, і коли кожен з нас покладає нові надії на життя з приходом теплих весняних днів, людство відзначає Дні заповідників і національних парків, День довкілля та Всесвітній день Матері-Землі. І це є цілком закономірно, бо саме весною люди очікують, коли розкриються перші бутони квітів, зазеленіють дерева та околиці молодою соковитою травичкою, прилетять із теплих країв птахи і повітря наповниться не з чим незрівняним весняним ароматом. Саме навесні люди помічають красу природи навколо себе, радіють кожному зеленому листочку, кожній квітці, птаху чи комашці. Це добре, але ж чи буде так завжди на Землі, чи замислюємося ми над тим, що маємо не тільки насолоджуватися природою, а й берегти її.
             10 квітня  Охтирська Центральна міська бібліотека запросила до себе на екологічну годину міркувань учнів 8-го А та Б класів Охтирської гімназії. Мета заходу - привернути увагу дітей до проблем довкілля, розширти їхні знання про екологію, екологічні біди нашої країни, розповісти про шляхи покращення стану навколишнього середовища, аби сформувати в них дбайливе, чуйне ставлення до природи, її багатств, розвивати естетичні смаки.
              Захід складався з двох частин. Перша частина була присвячена довкіллю та екології під назвою "Все від природи. А що в замін?", друга - Гетьманському національному природному парку, на яку було запрошено провідного спеціаліста з екологічної освіти Гетьманського парку Суслову Оксану Вікторовну. Про проблеми довкілля учням розповіла бібліотекар читального залу Яковенко В. А., а Суслова О. В. показала дітям мультимедійну презентацію "Земля - наш дім", "Гетьманський національний природний парк" та "Що маєш зробити ти для збереження природи". Вона розповіла про заснування і діяльність Гетьманського парку, прохала дітей про бережливе ставлення до оточуючої природи та на згадку про зустріч подарувала всім закладки з логотипом Гетьманського національного природного парку.
             До Дня заповідників і національних парків Журавель Н. Д., бібліограф Охтирської ЦБ створила пам'ятку "Гетьманський національний природний парк - перлина Сумщини" і презентувала її на цьому заході. Один примірник вона подарували представнику Гетьманського парку Сусловій О. В.
 








 
 





Немає коментарів:

Дописати коментар