пʼятниця, 5 лютого 2016 р.

Пункт європейської інформації в бібліотеці



У грудні 2015 року Українська бібліотечна асоціація оголосила конкурс для бібліотек на участь у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)».
Проект передбачає активну роботу бібліотек з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України шляхом створення Пунктів європейської інформації для надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям місцевих громад районних центрів, невеликих міст і селищ України.
У конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ).
01.02.2016 року були оприлюднені результати цього конкурсу і стало відомо, що Охтирська міська централізована бібліотечна система серед переможців.
Метою проекту є створення та організація активної діяльності Пункту європейської інформації у центральній бібліотеці міської ЦБС для надання мешканцям місцевої громади інформаційно-просвітницьких послуг і популяризації знань про ЄС, європейські цінності та європейський вибір України. 
Завдяки  Пункту Європейської інформації в нашому місті відбудуться такі загальноміські заходи, як День Європи, окрім цього бібліотека буде популяризувати знання про ЄС та Європейський вибір України, проводячі різноманітні заходи для дітей: літній майданчик при бібліотеці з користувачами молодшого шкільного віку, де проходитимуть бібліо-квести, інтелектуальні та спортивні ігри, конкурси на знання про країни Європи, дайджести «Подорож до країн Європи», віртуальні подорожі країнами Європи, Дні європейської культури, тощо. Планується проведення в бібліотеці заходів з молоддю: євро-мости з школярами, студентами інших країн, відео-конференції, віртуальні подорожі, ярмарки ідей, тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар