пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Чарівна краса вишиванки



І знову на календарі День вишиванки. День нашого генетичного коду, який єднає незалежно від мови спілкування, політичних поглядів.
Вишиванка єднає Україну. Тож зранку багато людей у цей день вдягнули на роботу, в школу, дитсадок чарівні українські вишиванки. Ініціаторами проведення цього свята вже вдруге були працівники читального залу Охтирської міської бібліотеки Яковенко В.А., Губенок Л.М. та громадська організація «Патріоти Охтирщини»
В цей день в міській центральній бібліотеці проведено захід «Чарівна краса вишиванки».
На захід були запрошені майстрині Охтирщини, чиї вмілі руки вишили прекрасні роботи. Бібліотека ніби розцвіла від вишиванок та рушників. Були представлені старі українські вишиванки (їх принесли майстрині Сушко Л.І., Лугіна В., Михайленко Н.Г.), а також нові вишиванки (Іваненко І.І., Габчак Н.І., Радько Л.М., Назарова Т.М., Косарєва О.І., Глушкова Т.І., Лапіна Н.П., Демченко Л.А., Краснокутський І.І. та інші), вишиті рушники, ікони, картини, майстерне творіння золотих рук народних умільців Білоус Л.І., Радько Л.М., Рудакової Є.П., Михаліни В., Литовченко С.В., Гнітій В.Г.


На заході були присутні депутати міської ради та представники громадських організацій.
Українську вишиванку називають «молитвою без слів», а сорочка-вишиванка є головним оберегом людини.
На захід Олександр Миколайович Скиба одягнув свою вишиванку. Вона для нього свята, бо це пам’ять, дарунок-оберіг, який носив його тато.
Нас українців по вишиванках і чарівних рушниках-оберегах упізнають в усьому світі.
Наталія Павлівна Лапіна розповіла, як її по вишиванці зустрічали в Німеччині.
А я іду по світу в вишиванці
Я – українка! І горджусь цим.
На заході звучали пісні у виконанні учнів 10 класу гімназії, в холі бібліотеки була оформлена виставка світлин «Моя родина у вишиванках»
Закінчився захід вишиваною ходою до пам’ятника Т.Г.Шевченка, де відбувся святковий концерт, який підготували учні музичної школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар