пʼятниця, 1 липня 2016 р.

Педагог, воїн, просвітянин: Іван Пилипович Желада



На годину пам’яті, присвячену 90-річчю від дня народження Івана Пилиповича Желади зібралися в міській центральній бібліотеці друзі, однодумці і всі ті, хто знав і пам’ятає Івана Пилиповича.
Іван Пилипович завжди займав активну громадську позицію, стояв біля витоків відродження міського осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка. То ж перше слово було надано його послідовнику О.М.Скибі. Олександр Миколайович емоційно зі сльозами на очах згадував про свого наставника – Лідія Миколаївна Радько принесла подарований Іваном Пилиповичем портрет Шевченка і розповідала присутнім про подарунок та про Івана Пилиповича взагалі. Своїми спогадами та світлинами ділилися Косарева О.І., Краснокутський І.І., Луценко В., Плахотіна Р.І. та інші учасники заходу.
Іван Пилипович глибоко знав українську історію та літературу. Шанував і знав творчість Т.Шевченка, І.Франка, Л.Українки, І.Багряного. Серед інших захоплень Івана Пилиповича : поезія, українська народна пісня, спорт та інше. Тому бібліотекарі читального залу Губенок Л.М. та Яковенко В.А. оформили виставку про І.П.Желаду «Педагог, воїн, просвітянин», де були представлені щоденники автора, нотатки, улюблені книги. Звучали на заході улюблені пісні.
Після зустрічі колеги, друзі та члени міського осередку товариства «Просвіта» віднесли квіти на могилу покійного.

Немає коментарів:

Дописати коментар