неділя, 10 липня 2016 р.

Семінар для бібліотекарів за проектом «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації у бібліотеках»


            7–8 липня на базі головного тренінгового центру Української Бібліотечної Асоціації в Києві відбувся семінар для бібліотекарів за проектом «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації  у бібліотеках».
Координатор Пункту ЄІ Охтирської центральної міської бібліотеки Журавель Н. Д. відвідала семінар за запрошенням та пройшла навчання. Програма  заходу передбачала вивчення таких питань: «Євроінтеграційний рух України та завдання бібліотек», «Центри європейської інформації у бібліотеках: зарубіжний та український досвід», «Методика створення пунктів європейської інформації у бібліотеках», «Розвиток партнерств. Залучення волонтерів. Реклама та іміджеві заходи бібліотеки задля розвитку пунктів європейської інформації», Інформаційні ресурси пунктів європейської інформації у бібліотеках», «Організація обслуговування користувачів бібліотеки у пункті європейської інформації», «Управління діяльністю пункту європейської інформації у бібліотеці», «Орієнтація на роботу у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації».
Окрім навчання учасники поділилися досвідом діяльності своїх Пунктів ЄІ. Виконавчий директор УБА Ярослава Сошинська по закінченні семінару вручила всім присутнім дипломи учасників, а координатора Пункту ЄІ Охтирської ЦМБ Журавель Н. Д. відмітила за ініціативну діяльність у пошуку партнерів на прикладі співпраці з Представництвом ЄС та Чеським посольством та наголосила, що Охтирська ЦМБ була однією з перших, яка представили таку «Історію успіху» за І квартал своєї діяльності. Також подякувала за активну роботу у іміджевих заходах задля розвитку Пункту ЄІ, зокрема участь у загальноміських заходах, таких наприклад як святкування Дня Молоді в м. Охтирка, під час якого Пункт ЄЇ Охтирської ЦМБ презентував свою діяльність. Про це було опубліковано на сайті «Все про Європу у бібліотеках: громадський європейський майданчик». Стаття мала назву «День молоді по європейські» - http://eulib.ula.org.ua/pro-proekt/anonsi-podiji/item/580-den-molodi-poievropeisky







Немає коментарів:

Дописати коментар