четвер, 10 листопада 2016 р.

Диктант національної єдності


9 листопада на українському радіо відбувся Шістнадцятий радіодиктант національної єдності. Акція традиційно відбулася у День української писемності та мови і мала на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучав текст. Диктував доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.
Охтирська центральна міська бібліотека приєдналася до цієї Всеукраїнської акції, зібравши всіх бажаючих, небайдужих громадян нашого міста. Об 11 годині до бібліотеки завітали святково одягнені, усміхнені та щасливі активісти. Відчувався колективний драйв та піднесення від майбутньої події, яка розпочнеться за лічені хвилини. По закінченні читали диктант у колі присутніх, перевіряли помилки, дискутували над  деякими розділовими знаками. На згадку про цю подію зробили колективне фото.
Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.
 






 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар