пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

Ой роде наш красний, роде наш прекрасний


Наш родовід, сімейне родинне вогнище, давні традиції, як багато сказано в цих словах. Здавна пісні, звичаї українського народу передавалися з уст в уста, від роду до роду. Традиції кожної сім’ї мають свої особливості і добрі традиції згуртовують сім’ю, дають змогу зберегти ті зерна розумного, вічного, завдяки якому життя стає цікавішим.
8 листопада в Охтирському терцентрі відбулося свято, яке підготували працівники Охтирської  ЦМБ Губенок Л. М. та Яковенко В. А. Для того, щоб відчути родинне тепло були запалені свічки, які символізують родинне вогнище. На святі бібліотекарі розповідали про обереги родини: хліб, хату, рушник та інше. Хор під керівництвом Надії Олександрівни Шандиби відкрив захід піснею «Ой роде наш красний, роде наш прекрасний». Кажуть, що українці співають цілий рік і цілий вік. Тож своєю піснею зігрівали серця присутніх учасники хору.
Не обійшлося не святі і без гумору. Бібліотекарі Губенок Л. М. та Яковенко В. А. підняли настрій, виконавши сценку «Дві кумоньки» - глядачі довго аплодували артистам-бібліотекарям. Ще  довподоби глядачам стала мініатюра Скиби О. М. та Яковенко В. А. «Ой, мала я мужа пияку».
 






























 

Немає коментарів:

Дописати коментар