четвер, 23 лютого 2017 р.

Благослови, мати, весну закликати

З глибини віків пришло до нас оновлюване свято весни. Мабуть, не існує народу для якого прихід весни не був би святом. Адже весна – це відродження природи, відродження всього живого. Наші давні пращури пов’язували з весною початок Нового року. Своєрідною умовною межею між зимою і весною стало свято Масляної, що тривало цілий тиждень, кожен день тижня мав своє значення.
В Охтирському міському територіальному центрі соціального обслуговування одиноких непрацездатних людей відбулося свято Масляної, яке підготували і провели працівники читального залу Охтирської міської бібліотеки Губенок Л.М. та Яковенко В.А.
В програмі свята – інсценована виставка «Масляна, масляна яка ж ти смачна», розваги, ігри, пісні та танці. Ведуча Губенок Л.М. розповіла про свято Масляної, а господиня Яковенко В.А. повідала присутнім про ворожіння на млинцях, та прикмети на Масляну, а ще пригощали присутніх варениками з сиром.
Драматичний гурток «Едельвейс» показав виставу «Катеринене щастя» (керівник Н.О.Шандиба).
На закінчення свята всі ласували млинцями з сиром та сметаною, адже в середу треба з’їсти стільки млинців, скільки душа забажає.














Немає коментарів:

Дописати коментар