середа, 1 березня 2017 р.

Майдан: відлуння третього року

В рамках єдиного інформаційного дня в Охтирській міській бібліотеці відбулись заходи присвячені третім роковинам подій на Майдані.
Ось і маємо треті роковини розстрілу Майдану. Ці страшні і доленосні дні стали однією з найтрагічніших сторінок української історії. І найгероїчніших.
Наші земляки Косарєва О.І. та Глушкова Т.І. вже втретє їздили до Києва на Майдан Незалежності, щоб взяти участь у вшануванні пам’яті загиблих «Небесної сотні» та згадати події трирічної давнини. Своїми враженнями, спогадами вони прийшли поділитися в Охтирську міську бібліотеку. Ольга Іванівна Косарєва змістовно розповідала про перебіг подій, які були цьогоріч на Майдані: це і тематичні виставки, презентації книг про революцію гідності, що відбувалися в українському домі. На Алеї Героїв Небесної Сотні 20 лютого відбулася акція «Запали вогонь пам’яті». Вздовж алеї вогненним шлейфом замеркли сотні лампадок. Пройшла традиційна «пелюсткова хода», учасники якої місця розстрілів засипали квітами.
На заході були продемонстровані світлини, розгорнута книжкова виставка «Майдан три роки потому». Бібліотекар читального залу Губенок Л.М. підготувала і провела презентацію книги Талант С. «Оголений нерв». Усі присутні пом’янули загиблих на Майдані хвилиною мовчання.

Слава Україні! Слава справжнім Героям!



Немає коментарів:

Дописати коментар