понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Літературні лавочки

29 вересня у центрі міста Охтирка відбулася святкова вулична акція від бібліотек Охтирської міської централізованої бібліотечної системи «Літературні лавочки», присвячена Всеукраїнському дню бібліотек. Мета акції – привернути увагу жителів міста до сучасних бібліотек, нагадати людям, що є таке свято – День бібліотек, крім того – відволікти їх від політики, життєвих проблем, негативу та звернути увагу на інші, не менш важливі речі.
На превеликий жаль, давно минули ті часи, коли книга була найкращим подарунком. Сучасне суспільство не те щоб зовсім відмовилося від читання, але при нагоді надає перевагу телевізорові або Інтернету. Саме тому бібліотекарі вирішили звернути увагу громадськості на цю проблему, пробудити у охтирчан, особливо у молоді, інтерес до книги.
Бібліотекарі запрошували всіх бажаючих відвідати книгозбірні, аби приємно здивуватися, відкривши для себе новий світ інформації, технологій, спілкування. Інтернет, книги, музика, цікаві події, нові форми роботи бібліотек, неординарні особистості та ще багато  послуг – все це пропонує мережа сучасних бібліотек міста Охтирка.
На акції були представлені літературні лавочки: «Книги рекордсмени»,  «Українська література – нові імена», лавочка сучасних дитячих книг, лавочка під парасолькою «Бібліотека моєї мрії», музична лавочка, буккросинг.
На вуличне свято завітали дітлахи з дитячих садочків, де їм розповіли багато цікавого про книги, бібліотеку, подарували  цікаву подорож «Сторінками казкових пригод», пограли в гру «Улюблені герої книг» та інші. На мапі «Бібліотека моєї мрії» діти клеїли смайлики, які малювали самі. З великим задоволенням вони отримали від бібліотекарів різнокольорові кульки.
Охтирчани писали на кольорових папірцях побажання для бібліотек, знайомилися з новою літературою та пригощалися смачними цукерками.
Вже не вперше від міських бібліотек проходять такі вуличні бібліотечні акції. Зазнають змін існуючи стереотипи стосунків бібліотек і суспільства, дедалі більше на перетворення бібліотечного середовища впливає процес інформатизації. Залучаючи широке коло користувачів до роботи у новому комунікативному форматі, бібліотеки сприяють поступовому формуванню у різних верств населення інформаційної свідомості.
Виконуючи свою головну місію, що полягає у збиранні, зберіганні, виробництві, розповсюдженні та використанні загальнодоступної інформації, бібліотеки об’єктивно сприяють її перетворенню в цінний національний ресурс, від якого залежить сталий розвиток суспільства.











































Немає коментарів:

Дописати коментар