середа, 18 жовтня 2017 р.

Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній!

З метою виховання почуття патріотизму, мужності та героїзму  у молоді на передодні свята Дня захисника України в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбулася година реквієм «Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній!». На захід завітали учні 8 класів Охтирської гімназії. На зустріч з ними були запрошені: військовослужбовець в/ч А 0563, учасник АТО Олександр Розінько, воїн АТО, кіборг Андрій Шор та військовий капелан, настоятель храму Успіння Божої Матері – Андрій Бринчак.
Вступне слово мали бібліотекарі читального залу Валентина Яковенко та Любов Губенок. Вони розповіли присутнім про історію свята, про захиснків України, які боронили її упродовж багатьох століть, починаючи від епохи козацтва до сучасних подій – війна на Сході України.
Учні з захопленням слухали свідків сучасної війни про будні військових, їх почуття, складні бойові ситуації. Отець Андрій помолився за всіх убієнних. Присутні вшанували пам'ять героїв, що полягли у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України у різні часи хвилиною мовчання.
Наприкінці заходу була запалена свіча пам’яті  за загиблими захисниками України, яку передавали з рук у руки присутні, поминаючи їх.

На згадку про зустріч діти сфотографувалися разом з військовослужбовцями.
















Немає коментарів:

Дописати коментар