четвер, 7 грудня 2017 р.

День інформації.

6 грудня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбувся День інформації. Кожен відділ бібліотеки представив читачам новинки літератури. Хочемо звернути особливу увагу на деякі з них.


Бібліотека презентує книгу Володимира Тиліщака «1930. У.С.Р.Р. ПОВСТАННЯ». Вона відкриває читачу нові незнані досі факти української історії 30-х років. 1930 року, напередодні Голодомору, Україною прокотилася масштабна хвиля селянських мирних протестних виступів та збройних повстань проти сталінської політики розкуркулення і насильницької колективізації.
Книга ознайомлює з перебігом та особливостями певних повстань і заворушень у різних регіонах України та вперше відкриває сучасним читачам імена їхніх учасників.
Розрахована на широке коло читачів, передусім тих, кому небайдуже минуле і майбутнє України.


До вашої уваги нове видання – довідник «Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта» (серія «Гордість і слава України»).
У презентованому довіднику «Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта» вміщено дані про життя і творчість діячів культури та мистецтва, просвіти: педагогів, письменників, поетів, художників, артистів, співаків, композиторів та інших, хто зробив значний вклад у розвиток нашої вітчизняної культури і освіти, популяризацію України в світі від найдавніших часів до наших днів. Це, зокрема, нариси про Христину Алчевську, Миколу Аркаса, Амбросія Бучму, Дмитра Гнатюка, Дмитра Донцова, Ліну Костенко, Івана Котляревського, Марка Кропивницького, Петра Могилу, Феофана Прокоповича, Григорія Сковороду, Василя Стуса, Наталію Ужвій, Лесю Українку, Івана Франка, Дмитра Чижевського, Маркіяна Шашкевича, Тараса Шевченка, Андрея Шептицького та багатьох інших.
Довідник стане в нагоді всім, хто цікавиться культурною історією України, зокрема учням та студентам, а познайомитись з ним ви зможете, завітавши до відділу абонементу для дорослих.


Презентуємо бестселер від Сергія Лойка, американського військового кореспондента.
Роман «Аеропорт» – це не хроніка, не розслідування, чи не літопис. Це художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, зраду, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть. Іншими словами, про нашу сьогоднішню і вчорашню життя. Дія роману починається в Аеропорту і розгортається по хвилинах протягом останніх п'яти днів більш ніж 240-денної облоги. Хоча роман заснований на реальних фактах, всі персонажі - плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту. Маленький український гарнізон Аеропорту денно і нічно відображає атаки противника, багаторазово перевершує його в живій силі і техніці. У цьому зруйнованому повністю Аеропорту підступні і жорстокі вороги стикаються з тим, чого не очікували і чого не можуть повірити. З кіборгами. Вороги самі так назвали захисників Аеропорту за їх нелюдську живучість і впертість приречених. Кіборги, в свою чергу, ворогів прозвали орками. Разом з кіборгами в Аеропорту знаходиться американський фотограф, який по ряду причин переживає цю необов'язкову війну як особисту драму. Його очима, немов у калейдоскопі, в перервах між боями в Аеропорту читач також побачить всю історію того, що об'єктивні історики назвуть не інакше як російсько-української війною.


Ще одна книга варта уваги до прочитання.
У книзі «Анексія: Острів Крим. Хроніки «гібридной війни» відомий експерт кримчанин Тарас Березовець аналізує механізми й технології так званої гібридної війни, розв’язаної військами Російської Федерації («зеленими чоловічками») на території АР Крим. «Анексія: Острів Крим» містить ексклюзивні свідчення, надані спеціально для цієї книги українськими, російськими й міжнародними політиками, військовими, експертами, журналістами, активістами, які стали очевидцями окупації.



Немає коментарів:

Дописати коментар