понеділок, 19 березня 2018 р.

Семінар для бібліотекарів


20 лютого у Охтирській центральній міській бібліотеці відбувся семінар бібліотекарів «Сучасні тенденції в розвитку бібліотек: методичні рекомендації щодо нововведень 2017 року», до якого долучились бібліотекарі навчальних закладів міста.
Директор ОМЦБС А. М. Фомічова привітала учасників семінару та наголосила на важливості співпраці бібліотекарів міста. Провідний бібліотекар ОЦМБ С. М. Савченко донесла присутнім інформацію про особливості впровадження УДК. Провідний бібліограф Н. Д. Журавель виступила з презентацією «Вимоги до оформлення бібліографічного опису документів». Провідні бібліотекарі ОЦМБ С. В. Литовченко та В.М. Шестопалова провели огляд нових надходжень до фонду Охтирської Центральної міської бібліотеки.
Бібліотекаі ОЦМБ Л. І. Абаровська та В. Г. Гнітій презентували книгу «Каміння під косою» Ольги Мак. Адже до цього року до Дня Соборності України книгарня «Українська Видавнича Справа» надіслала у подарунок бібліотеці для просвітницької роботи національно-патріотичні книги, які відкривають правдиві сторінки історії нашої Батьківщини.
Також настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Андрій (Бринчак) днями передав українські книги письменників-емігрантів, видані ще у 40-80-их роках ХХ ст. далеко від України. Серед цих книг і повість Ольги Мак «Каміння під косою». Книжка вийшла вже вчетверте. В тому числі, і англійською мовою. Друк та безкоштовне розповсюдження цієї книги у бібліотеках профінансувала організація з діаспори «Об’єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України ім. А. Горської».
Вперше повість побачила світ 1973 року в Канаді, й одразу була визнана найкращим твором для молоді з голодоморської тематики. Перевидано цю книгу було в 1994- му, 2006-му та 2011 роках. Нове видання 2017 року велить нам не забувати, що пам'ять людська незнищенна, тож неймовірна трагедія українського народу ніколи з неї не зітреться. У повісті «Каміння під косою» змальовані дві надзвичайно вдалі постаті – старої жінки та юнака, – що серед обставин зберігають свою людську гідність та рівновагу духу завдяки щирій християнській вірі. Цей день для презентації книги вибрали не випадково, адже вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, виступаючі наголосили, що боротьба за гідність та незалежність України триває дуже давно, та пригадали людей, що боролися за гідну самостійну Україну. Бібліотекарі усіх навчальних закладів отримали книгу Ольги Мак «Каміння під косою» з метою використання її у подальшій просвітницькій роботі серед дітей та молоді.
Окрім запланованих питань семінару, бібліотекарі обговорили інші питання, обмінялися досвідом роботи, та домовились про активну співпрацю.

















Немає коментарів:

Дописати коментар