вівторок, 20 березня 2018 р.

Між нас, між нас – добрий Тарас!


9 березня в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбувся захід з нагоди 204 річниці від Дня народження великого сина України, письменника, художника, громадського діяча – Тараса Григоровича Шевченка.
У тісному колі зустрілись прихильники творчості Т. Г. Шевченка.  Учасники цієї теплої зустрічі – і дорослі,  і діти – зачитали улюблений вірш Шевченка чи розповіли про його творчість, коментуючи, чому саме обрав для прочитання даний твір.
Відбувся перегляд українського художньо-документального біографічного фільму «200 років самотності» режисерів – Володимира Ніколаєць та Оксани Струтинської про життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка, де вперше у стрічці показані інтимні моменти з життя поета та письменника.
Переглянувши фільм, присутні проаналізували окремі епізоди кінострічки та були вражені подробицями життя Т. Г. Шевченка. Журналіст телеканалу «Інтер» Ганна Гомонай сказала про фільм так: «Цей фільм – суцільне відкриття! У мене було відчуття, що ми знімаємо фільм не про ікону, пророка, генія, а про живу людину. І це найголовніше у цьому фільмі – показати Тараса справжнім вразливим, самотнім, людиною, яка тонко відчуває і страждає. Усе це лише піднімає його і водночас робить його ближче. Сподіваюся, таким же відкриттям це буде і для глядачів. Мені здається, Тараса насправді усі ці роки до кінця ніхто й не розумів. Саме про це назва фільму – «200 років самотності».
У читальній залі бібліотеки відкрито книжкову виставку «Пророк і геній рідної землі», присвячену життю і творчості Т. Г. Шевченка.   




































   

Немає коментарів:

Дописати коментар