четвер, 12 квітня 2018 р.

Презентація книг Галини Чехути



4 квітня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбулася презентація книг охтирської поетеси Галини Чехути «Моё сердце в плену у любви», «Я выбираю любовь», «В ритме счастья», «Волшебные самоцветы».
Для Галини Чехути Охтирка стала другою Батьківщиною, куди вона переїхала з Донеччини разом зі свої чоловіком, військовим льотчиком, у 1972 році. Багато років Галина Петрівна присвятила педагогічній діяльності – працювала методистом міського відділу освіти. З любов’ю згадує вона зустрічі любителів поезії в літературному салоні. Вчитель – це плани, конспекти, методички, уроки, екзамени і нерви. Тому саме Галина Петрівна стала ініціатором зустрічей у літературному салоні, аби урізноманітнити життя своїх колег. П’ять років поетеса була редактором газети «Освітянські обрії Охтирщини», де майже у кожному номері публікувалися її вірші, також і в науково-методичному журналі «Педагогічна Сумщина». Поезії Галини Чехути є і в альманасі охтирських поетів «Муза вічна».
На захід завітали учні 8 класу Охтирської гімназії (кл. керівник Л. І. Вальтер), представники літературних кіл Охтирщини – Світлана Корнієнко, Анатолій Дудченко, Ніна Багата О. М. Скиба, представники закладів культури та інші охтирчани.
Ведуча заходу, бібліотекар читального залу В. А. Яковенко, познайомила присутніх з кожною з чотирьох книг. Учні Івах Аня, Гопка Дарина, Неверовська Віка, Добромирська Настя, Калюжна Настя читали вірші автора з поетичних збірок, презентованих на заході. Поезія Галини Чехути яскрава, чуттєва, самобутня, сповнена любов’ю до рідного краю, оточуючої природи, до близьких і рідних людей. Кожен вірш – хвилююча оповідка. В них радість і печаль, ніжність і любов, кривда й сум, ейфорія і захоплення.
Народний аматорський колектив вокальний ансамбль «Лілея» КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля» під керівництвом Олени Савченко у подарунок для автора виконали пісню.
Своє слово на заході мали Світлана Корнієнко, Ніна Багата, О. М. Скиба.



































Немає коментарів:

Дописати коментар