середа, 20 лютого 2019 р.

Летить у вись Небесна Сотня, летить у пам’ять, у віки



20 лютого в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбулася Година реквієм «Летить у вись Небесна Сотня, летить у пам’ять, у віки» присвячена пам'яті Героїв, які загибли під час лютневих подій 2014 року – «Небесній Сотні».  На захід були запрошені учні 7 класу Охтирської гімназії.
Бібліотекарі читальної зали В. А. Яковенко та Л. М. Губенок розповіли учням про перебіг трагічних подій Майдану, коли саме в ці дні, п'ять років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Згадали хронологію подій, першого вбитого активіста Сергія Нігояна та земляка Олексія Братушку. Памяті Небесній Сотні прозвучали вірші різних авторів.
Під час заходу учні переглянути уривки з документальних стрічок про розстріл активістів на Майдані 20 лютого. Була організована  виставка-пам’ять під назвою «Слава Небесній Сотні». Наприкінці заходу всі присутні вшанували Героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.
             Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам'яті, бо «Герої не вмирають!»








Немає коментарів:

Дописати коментар