вівторок, 26 лютого 2019 р.

Мову, як неню, треба любити!



З нагоди міжнародного дня рідної мови 21 та 22 лютого в Охтирській ЦМБ пройшов цикл заходів.
21 лютого до бібліотеки завітали учні 3-Б класу ОЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (вчитель Л. М. Мельник – Мотренко), та взяли участь у конкурсі знавців української мови «Мову, як неню, треба любити!», який підготували та провели бібліотекарі дитячо-юнацького абонементу.
Під час виконання завдань, діти відгадували загадки-шаради, підбирали синоніми до фразеологізмів, відгадували слова з українських народних пісень, змагалися у конкурсі ораторів. У читальному залі бібліотеки під час заходу панував командний дух, атмосфера дружби і радості.
22 лютого бібліотекарі Абаровська Л. І. та Шестопалова В. М. провели конкурс знавців української мови «До мови серцем пригорнись» для учнів 4-Б класу ОЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (вчитель Огнівенко С. А.) з метою формування у дітей розуміння, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава; розширення знань про красу і багатство української мови; пробудження почуття національної гідності; виховання любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою.
Діти отримали море позитиву від власної продуктивної роботи у бібліотеці.





























Немає коментарів:

Дописати коментар