вівторок, 4 липня 2023 р.

Зустріч-презентація з харківською письменницею Людмилою Леонідівною Охріменко, авторкою романів про війну та волонтеркою

03 липня в Охтирській центральній бібліотеці КЗ «Охтирської публічної бібліотеки» Охтирської міської ради відбулася зустріч-презентація з харківською письменницею Людмилою Леонідівною Охріменко, авторкою романів про війну та волонтеркою.

Людмила Леонідівна презентувала три книги «Волонтерські історії», яка присвячується волонтерам, які 2014 року стали пліч-о-пліч із військовими на захист нашої країни, «Муха в окропі на окупованій території» – про трьох подруг, які опинилися в окупації у рідній Горлівці та роман «Оскар», який у 2021 році визнаний найкращим романом на воєнну тематику міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021», вперше жінка-письменниця була нагороджена відзнакою міжнародного літературного конкурсу на дану тематику.

В основі твору «Оскар» – історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року. Він пройшов катування і знущання, а ще нелегкий вибір – здатися чи все ж таки боротися до кінця. Він мріє про втечу з першого дня неволі і робить усе для того, щоб здійснити задумане. Кого зустрів він «на підвалі»? Як віра предків допомогла йому вижити? Що сталося з його дружиною і чи зустрінеться він з коханою? Чи пробачить йому рідний син? Чи очистить душу помста? Чи гідно воїна танцювати на Київському вокзалі? Як пройти через пекло і вціліти?..

Ця книга про людину, чоловіка, кримського татарина, що свято вірить у силу життя. Роман заснований на реальних подіях, а прототип головного героя сам запропонував написати його історію. І хоч працювати було важко, Людмила Леонідівна виконала свою місію  і написала книгу про справжню людину, справжнього чоловіка, справжнього українця, справжнього сина свого народу.

ПРО АВТОРА

юдмила Охріменко народилася на Дніпровщині. До анексії Криму проживала на півострові, зараз мешкає в Харкові. Має три вищі гуманітарні освіти, дві – з відзнакою. Писати почала ще у дитинстві, хоч вважала свою творчість аматорством, та й у 90-ті роки потрібно було багато працювати, щоб забезпечити двох дітей. Тож, займалася бізнесом, створила декілька успішних компаній, багато років пропрацювала на державній службі.

Війна та окупація Криму змусили її зайнятися волонтерською діяльністю і стали поштовхом до активної творчості та публікацій. Людмила Леонідівна багато їздила з гуманітарними місіями у Луганську та Донецьку області, щоб допомогти добровольчим формуванням і підрозділам Збройних сил України. На тепер віддає прибуток від книжок на допомогу родинам загиблих і тим, хто пропав безвісти, а також на інші благодійні проєкти, пов'язані з допомогою фронту.

У творчому доробку Людмили Охріменко книги про жінок і для жінок: «Легка поведінка», «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі» та на воєнну тематику: «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Оскар».

Все життя письменниця спілкувалася російською мовою та після подій 2014 року зробила вибір на користь всього українського. Вона упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують! Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою! Людмила Леонідівна називає себе невиправною оптимісткою і вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди!

Ім’я літераторки Людмили Охріменко для нас нове, невідоме, тому її книг у нашій бібліотеці досі не було.

Щиро вдячні пані Людмилі за теплу зустріч та щире спілкування! Було дуже цікаво, всі отримали масу позитивних емоцій та хорошу нагоду придбати книги з автографом авторки й зробити фото на пам’ять.

Наразі «Оскар» та 2 інші романи Людмили Охріменко чекають на активних читачів у стінах наших бібліотек, тож будьте в тренді, читайте якнайбільше якісної української літератури!























Немає коментарів:

Дописати коментар