четвер, 18 липня 2024 р.

Пісочна терапія для дітей «Подорож казковою планетою» в бібліотеці

17 липня в Охтирській публічній бібліотеці Охтирської міської ради відбувся захід – пісочна терапія для дітей «Подорож казковою планетою».

Заняття провели представники Анна та Анастасія, які працюють на території Охтирського району в одній з шести мобільних бригад Сумської області в рамках співпраці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «Клуб рибалок України». Діти стали справжніми Чарівниками, яким випала можливість відкрити нову планету. Вони побували у світі магії та фантастичній подорожі різними куточками світу та спробували все самостійно зобразити на піску.

Пісочна терапія – це різновид терапії, що повʼязаний із використання природних матеріалів, а саме піску в психотерапевтичних цілях. Вона передбачає глибинну роботу з почуттями та переживаннями людини, дає можливість осмислити і змоделювати стратегії поведінки та відпрацювати витіснені емоції та переживання. Пісочна терапія є одним із психокорекційних, розвивальних методів, спрямованих на розв'язання особистісних проблем через роботу з образами особистого та колективного несвідомого.

Захід відбувся в рамках проєкту «Надання комплексних послуг соціального захисту в Сумській області у віддалених районах», що впроваджується ГО «Клуб рибалок України».

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з ГО «Клуб рибалок України» працює над наданням комплексних послуг соціального захисту у віддалених районах Сумської області за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.












 

Немає коментарів:

Дописати коментар