четвер, 19 вересня 2024 р.

Захід «Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців!»

До Міжнародного дня миру в Охтирській центральній публічній бібліотеці Охтирської міської ради фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА та Вікторія ЛЕЩЕНКО спільно з волонтерами Охтирської місцевої організації Червоного Хреста Олександрою ЧЕРКАШИНОЮ та Юлією ЛИЛАК провели майстер-клас «Голуб МИРУ», а також прослухали повчальну інформацію з базової психологічної допомоги «Поважаючи себе – поважай інших».

Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Саме в цей час відомим художником Пабло Пікассо було створено емблему: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілочку. Голуб – прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір – символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка – символ перемоги, миру та примирення.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.

Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

Захід відбувся в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо» для дітей 7–10 років.














Немає коментарів:

Дописати коментар