субота, 8 листопада 2014 р.

Рукописна мудрість віків

 


У 1997 році був заснований День української писемності та мови. Відповідний указ підписав тоді президент Леонід Кучма. Це свято було засноване на честь літописця Нестора, якого возвели в ранг преподобного. Він був послідовником знаменитих Кирила та Мефодія — творців слов'янської писемності.
Зародившись у давні часи, українська мова витерпіла страшне лихоліття, переживши утиски загарбників наших  земель - Польщі, Московії. Перегорівши, як криця, мова дійшла до нас чистою, мужньою, багатою.
Письмо -  найбільший винахід людства, адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому. Саме писемні знаки дали людям можливість зберігати й передавати знання.
Кожного року, відзначаючи це свято, усвідомлюємо, яке велике значення в нашому житті має письмо і мова.
7 листопада в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбулася інформаційна година, присвячена Дню української писемності та мови під назвою «Рукописна мудрість віків». На захід завітали студенти Охтирського Центру професійно-технічного навчання. Аби захід був максимально цікавим і багатогранним на зустріч з студентами були запрошені представники літературного кола Охтирки Олександр Миколайовича Скиба, голова літературного осередку ім. Т. Г. Шевченка "Просвіта" та охтирський поет, краєзнавець, майстер різьблення по дереву Іван Іванович Краснокутський. Вони залюбки поділилися своїми знаннями про походження писемності та мови, кожен з них по своєму цікаво поділився з молоддю своїм відношенням і любов'ю до української мови, цитували вирази та декламували вірші про мову. Бібліотекарі читального залу доповнили цікаву розповідь гостей, розповіли про історію виникнення української писемності, показали презентацію. По закінченню заходу був проведений бібліографічний огляд "Мова моя - це душі джерело".
 






 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар