вівторок, 27 вересня 2016 р.

Незламний, гордий, вірний син України

  Іван Павлович Багряний (Лозов’ягін) один із найвидатніших і найяскравіших українських письменників ХХ ст. зі світовим ім’ям, блискучий публіцисті журналіст, редактор, художник і громадсько-політичний діяч – наш земляк, який народився в 1906 році в місті Охтирка.
В цьому році ми відзначаємо 110 річницю нашого славного земляка. Він залишив нам безцінну літературну спадщину неприкритої правди і болю, віри і любові до всього рідного.
Вшановуючи пам’ять про великого земляка в Охтирській міській бібліотеці був проведений захід: «Літературний портрет «Незламний, гордий, вірний син України»».
На захід були запрошені гості – двоюрідна племінниця І.Багряного – Белик Н.Г. та автор книги «Хто вкрав істину?» Бакуліна В.М.
Учні гімназії 7-Б класу під керівництвом вчителя Вальтер Л.І. приготували змістовні розповіді про нашого земляка та читали вірші й уривки з поем І.Багряного.
Бібліотекар читального залу Яковенко В.А. розповіла присутнім про великого земляка як художника. Учні і всі присутні побачили фотографії малюнків, ескізи до книг та ілюстровані дитячі книги, які були написані ним в еміграції.
Наталія Григорівна принесла на зустріч багато фотографій з домашнього альбому і розповідала про родинні стосунки з Іваном Павловичем та цікаві факти з біографії, а автор книги «Хто вкрав істину» Бакуліна В.М. подарувала учням свою книгу на згадку та розповідала про історію написання книги і саму книгу взагалі. На згадку про зустріч всі присутні сфотографувались біля великого портрета нашого славного земляка та познайомилися з книжковою виставкою «І.Багряний – титан українського духу»


 

Немає коментарів:

Дописати коментар