середа, 28 вересня 2016 р.

Європейський день мов


 
 
Пункт європейської інформації Охтирської центральної міської бібліотеки, який діє завдяки проекту Української Бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +») разом з представниками Охтирської ЗОШ № 3 відсвяткували Європейський день мов у своїй школі.
Європейський день мов  святкується 26 вересня кожного року. Це свято молоде, йому немає і десяти років. Його виникнення пов'язане з тим, що нове тисячоліття ЮНЕСКО оголосило століттям поліглотів. І в перший рік 21 століття сталося і перше святкування «Європейського дня мов». Ініціаторами створення такого свята у свій час виступили Європейська комісія і Рада Європи.
Учні 10-А класу провели акцію у школі, аби привернути увагу до свята та мовній різноманітності. Під час навчання вони завітали на уроки та розповіли про це свято учням старших класів, вчителям, роздавали інформаційні буклети, представляли слова та привітання на мовах європейських країн. Координатор Пункту ЄІ Журавель Наталія подарувала на згадку активним учасникам свята «Європу-гру», яку надіслало для бібліотеки Представництво ЄС в Україні.
Європейський день мов не просто нагадує про те, що існує багато мов, але ще й спонукає людей різних країн вивчати їх. Знати як мінімум ще одну мову – це не просто норма в сучасному світі, але й необхідність. У ряді держав ЄС вважається абсолютно нормальним явищем, коли діти в школах вивчають до 3 мов, причому після закінчення володіють ними майже досконало.
Можливо, заходи в межах «Європейського дня мов» привернуть увагу і в нашій країні. І вивчати іноземні мови будуть не тільки ті, кому це потрібно за службовим обов'язком, але і всі інші, причому заради однієї мети – щоб сприяти поширенню багатомовності. Адже саме таку мету ставили організатори цього свята.
 












 

Немає коментарів:

Дописати коментар