четвер, 23 листопада 2017 р.

Хто вмирає в боротьбі – у серцях житиме вічно

21 листопада у День Гідності та Свободи в Охтирській центральній міській бібліотеці відбулася година-реквієм «Хто вмирає в боротьбі – у серцях житиме вічно» присвячена четвертій річниці Революції Гідності. На захід були запрошені учні 9-го класу Охтирської гімназії. На зустріч з ними бібліотекарі запросили охтирчан,  учасників подій Євромайдану Мазурик М. І., Плахотіну Р. І., Гузевату Н. Кожен з них мав своє слово. Вони розповідали про своє перебування на Майдані, ділилися своїми спогадами тих буремних подій.
Ведучі заходу В. А. Яковенко та Л. М. Губенок розповіли молоді про причини подій Майдану, його наслідки, про нових Героїв в історії України, що віддали своє життя під час протистояння у центрі столиці, виборюючи право жити у новій європейській демократичній Україні. Героїв вшанували хвилиною мовчання.
По закінченню заходу учні переглянули фото-виставку-інсталяцію «Майдан – сила духу». На ній можна було побачити документальні фотоматеріали, які надали для бібліотеки учасники Євромайдану, а також бібліотекарі продемонстрували деякі речі , що запам’яталися всім з подій Майдану – брущатка, шини, пляшки з горючою сумішшю, аби трішечки передати учням атмосферу днів Революції Гідності.
























Немає коментарів:

Дописати коментар