понеділок, 6 листопада 2017 р.

Свято «Варись, варись борщику»

Яскраве неординарне народознавче свято «Варись, варись борщику або Смачний улюбленець народу» відбулося 26 жовтня в Охтирській центральній міській бібліотеці.
Національний колорит страв української кухні багатий і різноманітний. Вони вирізняються простотою приготування і прекрасними неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Український борщ – страва № 1 в Україні, він славиться в усьому світі. Український борщ – це традиційне українське блюдо, яке готували наші предки і готуємо ми, сучасні українці.
На свято завітали учні 5-Б класу Охтирської гімназії. Класний керівник Людмила Говорун залюбки прийняла запрошення на таке свято і була задоволена, адже  дітям воно дуже сподобалося.
Ведучі свята, бібліотекари Людмила Абаровська та Віра Гнітій розповіли дітям про традиційне українське блюдо – український борщ та представили легенду письменниці Зірки Мензатюк «Борщ» із книги «Зварю тобі борщику». Потім у святковій читальній залі з імпровізованими декораціями у вигляді української пічі та кухонних столів з’явилися дві господині, які провели майстер клас з виготовлення борщу. Цікавим моментом і особливістю стало приготування страви за допомогою самих учасників свята – учнів, запрошених на свято. Хлопці й дівчата залюбки чистили й різали овочі – моркву, цибулю, картоплю, капусту, смакували їх, плакали від цибулі, куштували традиційні продукти до борщу – сало й пампушки з часником. Все здавалося їм дуже смачним, тому по закінченню заходу діти шуткували, що будуть ходити до бібліотеки замість шкільної їдальні.












































Немає коментарів:

Дописати коментар