четвер, 1 лютого 2018 р.

Книги у подарунок від видавництва

До Дня Соборності України Охтирська центральна міська бібліотека отримала у подарунок від книгарні «Українська Видавнича Справа» комплект української патріотичної літератури для дорослих та дітей.
Звертаємо увагу читачів на рідкісні видання визначних українських авторів, які волею долі творили у вимушеному вигнанні. Очевидно, що туга за Батьківщиною і віра у свободу ставали для них невгамовною мотивацією залишити спадок нашого героїчного минулого та уберегти від помилок, які так часто супроводжували наш народ у різні періоди історії.
Серед книг є унікальні книги з історії України, ідеології українського націоналізму, спогади членів ОУН-УПА, патріотична, історична та художня література.
Кілька книг із подарованих – автентичні видання, яким півстоліття авторства, але вони невідомі для більшості українців, адже правда ретельно приховувалась. Ці видання з часом набули інтелектуальної ваги, і мають стати джерелом мудрості для теперішніх поколінь українців.
Окремої уваги заслуговує книга Ольги Мак «Каміння під косою», яка була видана вже вчетверте, в тому числі англійською мовою, і висвітлює одну з найтрагічніших сторінок нашої історії – вбивство нашого народу голодом, хоча мало хто чув як про дану книгу, так і про авторку взагалі.
Вперше вийшла повість «Каміння під косою» в Канаді з нагоди 40-річчя Голодомору в Україні. Дуже жаль, що в той час коли Ольга Мак завоювала серця читачів у Бразилії, Америці, Канаді, її талантом захоплювалися сучасники по всій Європі, для України письменниця досі лишається невідкритим островом у безмежному морі нашої духовності. Дана книга буде передана до усіх бібліотек міста, щоб люди мали можливість пізнавати власну історію та її літописців.
Серед подарунків два компакт-диски: музична дитяча казка-вистава з розповідями, казками, віршами і піснями про св. Миколая «Я чекаю тебе Миколаю» та музичний диск «На Свят Вечір».
Окрім книг видавництво подарувало бібліотеці річну підписку на газету «Шлях перемоги».
         Ми дуже вдячні за подаровані книги, сподіваємося, що прочитавши їх, люди пізнаватимуть правду своєї Батьківщини, та творитимуть майбутнє, не допускаючи помилок минулого.












Немає коментарів:

Дописати коментар