четвер, 1 лютого 2018 р.

ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКЕ!


Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу хоробро дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Тому сьогодні хочемо запропонувати трішки ознайомитися з ним.
Незважаючи на величезний попит російськомовної літератури у нашій бібліотеці (читання за звичкою читати російською з пострадянських часів), бібліотекарі потроху привчають читача до сучасної української книги, ламають стереотипи «мені краще російською, я так звик читати, українською важко». І в цьому є певний результат. Спробувавши на смак твори українських письменників, читач зацікавився і почався, навіть, «ажіотаж» на деякі книги. І це не дивно! Адже українські автори – сучасні, креативні люди, у кожного з яких своєрідний цікавий літературний стиль. Більшість із них були номінантами «Коронації слова».
 «Люди діляться на дві категорії: на тих, хто читає книги, і тих, хто слухає тих, хто читає. БУДЬ ПЕРШИМ – ЧИТАЙ РАЗОМ З НАМИ!»
Коли погода за вікном не зовсім спонукає до прогулянок, можна залишитися вдома і почитати, наприклад, трилери, або психологічні детективи, або щось містичне... А чому і ні?
Такі книги тримають тебе в напрузі і в процесі читання інколи, навіть, хочеться сховатися під ковдру…
Отримавши свою частку адреналіну, можна повернутися назад у звичний світ і видихнути, відчувши полегшення. Жорстокі світи вчать нас доброті, вчать цінувати те, що у нас є і чого ми навіть не помічаємо: красиву природу, можливість вчитися, закохуватися ...
Сьогодні ми хочемо привернути Вашу увагу саме до української сучасної літератури, в ній є абсолютно всі літературні жанри, на будь-які смаки. Для Вас ми зібрали кращі книжки для зимового читання.
Серед письменниць, які привертають увагу жінок-читачів, особливою увагою користуються твори Світлани Талан. Вона – неодноразовий фіналіст всеукраїнського конкурсу «Коронації слова» та володар відзнаки фонду О.  Пінчук «АнтиСНІД» «За найкращий роман на гостросоціальну тематику». 2012 року за версією журналу «Фокус» авторка була визнана одним з найуспішніших українських письменників. Герої її романів – сильні духом особистості, які навіть у найскладніших життєвих ситуаціях не зраджують власну совість… Бібліотека пропонує ознайомитися з творами Світлани Талан «Оголений нерв» (2015), «Своя чужая жизнь» (2017), «Не вурдалаки» (2013), «Помилка» (2014), «Коли ти поруч» (2012).
Ще один український автор, який привернув увагу не одного читача Люко Дашвар (справжнє ім'я Ірина Іванівна Чернова) – українська письменниця, сценарист, журналіст. Автор двох романів, що стали справжніми українськими бестселерами і знайшли десятки тисяч палких шанувальників по всій країні. Схвальні відгуки читачів на інтернет-форумах підкріплені визнанням творів автора на поважних літературних конкурсах. Пропонуємо почитати книги «Село не люди» (2007), «Молоко з кровю» (2008), «Рай центр» (2010), «Биті є. Макар» (2011), «Биті є. Макс» (2012), «На запах мяса» (2013), «Мати все» (2010).
Письменниця Ірен Роздобудько – автор, що працює у різних жанрах, і працює успішно. Вона переможець Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» – 2000 (друга премія в жанрі гостросюжетного роману), лауреат 2001 р., головний редактор «Караван історій. Україна». Член Асоціації українських письменників. У фонді бібліотеці є такі твори письменниці – «Амулет Паскаля» (2008), «Арсен» (2013), «Все, що я хотіла сьогодні» (2014), «Гра в пацьорки» (2009), «Ґудзик» (2008), «Дві хвилини правди» (2008), «Мандрівки без сенсу і моралі» (2011), «Ліцей слухняних дружин» (2013), «Одного разу» (2016), «Оленіада» (2016), «Останній діамант міледі» (2006), «Перейти темряву» (2012), «Про Блеза Паскаля, Вольфі Моцарта, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур, Чарлі Чапліна» (2007), «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю» (2011).
Якщо ви полюбляєте дещо авантюрне та дивакувате, тоді пропонуємо вам книги Ірени Карпи. Це українська письменниця, співачка, журналістка, телеведуча. З жовтня 2015 року – перша секретарка з питань культури посольства України у Франції. ЇЇ книги користуються шаленою популярністю у молоді. Бібліотека може запропонувати Вам познайомитися з такими книгами «Bitches Get Everything» (2010), «Піца «Гімалаї» (2011), «Суки отримують все» (2012), «Супермаркет самотності. Перламутрове порно» (2008).
Серед великої кількості художніх творів значне місце посідають науково-фантастичні твори. Метри українського фантастичного жанру – Марина та Сергій Дяченки приємно здивують любителів фантастики. Світ їх творів – дивовижний, сповнений незбагненних таємниць і фантастичних пригод, і разом з тим повний Любові, доброї красивої магії. Ви будете зачаровані, шановний читачу, навіть не сумнівайтеся. Серед творів письменників, які є у фонді бібліотеки це – «Армаге-дом» (2012), «Брамник» (2005), «Варан» (2012), «Vita nostra» (2007), «Долина совісті» (2008), «Магам можна все» (2012), «Мігрант» (2012), «Мідний король» (2012), «Пандем» (2012), «Печера» (2012), «Самум» (2012), «Спадкоємець» (2006), «Цифровий, або Brevis est» (2012), «Шрам» (2006).

Звичайно, це не весь перелік сучасних українських творів, які є у фондах нашої бібліотеки. Тому пропонуємо завітати до нас і ознайомитися з ними ближче. Наша адреса: вул. Київська, 2, Охтирська центральна міська бібліотека. ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКЕ!








Немає коментарів:

Дописати коментар