середа, 14 лютого 2018 р.

Торкає пам’ять болісну струну


15 лютого минає 29 років із дня закінчення війни в Афганістані. Але ця війна назавжди залишиться болем у серцях нашого народу. На передодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 13 лютого в Охтирській Центральній міській бібліотеці відбулася година-реквієм «Торкає пам’ять болісну струну», на яку запросили учнів 8 класу Охтирської гімназії.
 Бібліотекарі читального залу розповіли учням про ті страшні події безглуздої Афганської війни і організували зустріч з очевидцями лихоліть, учасниками бойових дій в Афганістані – це майор запасу, почесний ветеран України Соп’яник Федір Васильович та підполковник запасу Бова Юрій Михайлович. Вони розповіли молоді про те, як потрапили в Афганістан, як там жили і воювали, поділилися спогадами про товаришів, яких вже немає в живих, про ситуації, які запам'яталися їм найбільше. Учні з захопленням слухали розповіді кожного з них, ставили питання, вели бесіду. Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять». Під час заходу були продемонстровані уривки документальних фільмів про війну в Афгані.
Працівники читального залу подякували воїнам-афганцям за те, що не відмовили у зустрічі, розповіли молодому поколінню про Афганську війну та побажали їм міцного здоров’я, довгих щасливих літ та мирного неба над головою.










Немає коментарів:

Дописати коментар