неділя, 14 березня 2021 р.

Три подвиги і одне життя Олексія Береста


 У Охтирській  Центральній публічній бібліотеці відбувся цикл заходів присвячений 100-річчю від Дня народження Героя України Олексія Береста.

Години історичної пам’яті відвідали школярі Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 зі своїми класними керівниками – 8-Б кл. – Демешко Л.С., та 8-В кл. – Смагою М.В.

Бібліотекарі Абаровська Л.І. та Гнітій В.Г. повідали присутнім цікаві факти з життя Олексія Береста, починаючи від тяжкого голодного дитинства і до трагічної героїчної смерті. Усі факти супроводжувалися демонстрацією фото з різних періодів життя.

Нелегкою була доля Олексія Береста, сповнена людською підлістю, жорстокістю та несправедливістю. Однак він не втратив людяності, честі та гідності. Щиро любив працю, не шкодуючи ні рук, ні часу. Допомагав людям, коли відчував, що може допомогти, навіть коли його не просили.

І останній життєвий вчинок доказує, що Олексій Берест – істинний Герой ХХ століття з Охтирщини. Він врятував  життя іншої людини ціною власного життя. Так міг вчинити лише справжній Герой, маючи добре, сповнене любов’ю до людей серце.

Президент України Віктор Андрійович Ющенко Указом 2005 р. присвоїв Олексію Бересту звання Герой України. 

Олексій Берест – істинний Герой України, який пережив усі знущання та випробування Радянської системи і залишився Людиною.

Журналіст Микола Мотренко 1989 р. видав біографічну повість про Олексія Береста «Я прикрию!», яка  відновила історичну справедливість. 2005 р. книга була перевидана.

Чудово, що до вивчення сторінок історії України долучаються діти та молодь.

Чудово, що до вивчення сторінок історії України долучаються діти та молодь. Вони мають знати правду про земляків, які своїми героїчними вчинками уславили наш край.






Немає коментарів:

Дописати коментар