пʼятниця, 21 червня 2024 р.

Лаунж-зону «Бібліотека під липами» закрито!

Біля Охтирської центральної публічної бібліотеки Охтирської міської ради відбулося останнє дитяче дозвілля лаунж-зона «Бібліотека під липами» в цьому році.

Провідний фахівець з екологічної роботи Гетьманського НПП Наталія КВАРТА провела бесіду «Екологічний слід людини». Розмову почали про пластик, від якого наразі ми відмовляємося, але його чомусь почали масово застосовувати. Сьогодні використання пластикового посуду, пакетів є досить масштабною проблемою. Оскільки пластик, розкладається довго – деякі види аж до 700 років. Діти дізналися: скільки часу потрібно для розкладання різних видів сміття, яке сміття найнебезпечніше для планети та що можна створити корисного із пластикової пляшки для дітей, коли попереду – літні канікули. Цікавим, корисним та творчим для дітей став майстер-клас з використаних пластикових пляшок, усі учасники поринули у творчий процес і за лічені хвилини змайстрували водяні пістолети, які одразу ж і перевірили в дії. А потім створили яскравий салют із кольорового піску. Всі стали мокрими, різнокольоровими та щасливими!  

На локації «Ерудиція» діти виявляли свої знання у вікторині-кросворді «Тваринний світ України», відгадували загадки «Загадки для малят – хлопчиків та дівчат» разом з бібліотекарем Наталією ТЕСМЕНЕЦЬКОЮ. Також в геокешингу «Місто над річкою» розкривали знання з історією рідного міста Охтирки, а під час вікторини «Цікавинки рідної природи» було запропоновано учасникам обрати відповідь «ТАК або НІ» з запитань про цікаві факти зі світу живої природи. Також склали географічний пазл «Україна – єдина країна», під час якого потрібно було скласти з магнітів-областей карту України.

В клубі «Ерудит» з бібліотекарями діти пограли в настільні ігри.

Волонтерки Охтирської місцевої організації Червоного Хреста Yanina Duachenko та Олександра ЧЕРКАШИНА провели веселі естафети та руханку «Танцюй-Замри».

До нових зустрічей!!!



























Немає коментарів:

Дописати коментар