вівторок, 25 червня 2024 р.

Обрядова галявина «Чари купальської ночі»

Працівники Охтирської публічної бібліотеки Охтирської міської ради долучилися до загальноміського свята завітавши до місцевого парку на свято Івана Купала.

На обрядовій галявині «Чари купальської ночі» бібліотекарі створили святкову атмосферу свята, діти та дорослі залюбки відгадували цікаві загадки, взявши участь в народознавчій вікторині «Красна дівчина квіти збирала, віночки плела, на воду пускала», побували в етноподорожі «Купальські обряди» за художніми творами «Лісова пісня» Лесі Українки, та «Берегиня лісу» по мотивах мультфільму, в яких головними героями є міфічні персонажі пов'язані зі святом Івана Купала. В народознавчій мозаїці «Сонце зрання вигравало на Івана, на Купала» дітки читали та відповідали на питання. Також присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Дива Купальської ночі».

Великою популярністю стали рухливі народні ігри для дітей «Ой, на Івана, ой, на Купала!» та гра «Розпізнай за запахом», де дітки за запахом відгадували назви різних трав. Також стрибали через «багаття» з кропиви, адже кропива пече не гірше, ніж вогонь, якщо в неї впасти! Усе це, за віруваннями, сприяє очищенню.







































Немає коментарів:

Дописати коментар