середа, 8 травня 2019 р.

Третій етап проекту «Шевченко – для молоді»



7 травня в Охтирській ЦМБ відбувся третій етап проекту «Шевченко – для молоді!». Реалізація проекту відбувалася спільно з учнями 8-В класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 (кл. керівник Кривобок С. В.).

Метою даного проекту є: поглиблене вивчення дітьми життя та творчості Т. Г. Шевченка, залучення дітей до опрацювання паперових першоджерел, заохочення підлітків до читання з одночасним застосуванням сучасних комп’ютерних технологій; розвивати творче, критичне, абстрактно-логічне мислення; сприяти розвитку самопізнання та усвідомленню власного рівня навчальних досягнень, індивідуальних особливостей, згуртування класного колективу.
Під час кожного етапу учні навчалися застосовувати різноманітні знаряддя для створення презентацій. Бібліотекар В. М. Шестопалова ознайомила їх з WordArt.com – онлайн-творецем, що дозволяє створювати дивовижне та унікальне мистецтво хмарок зі словами.
У результаті роботи учні створили та представили презентації Power Point на тему: «Рослинний світ у творчості Т. Г. Шевченка». На четвертому етапі бібліотечні фахівці оцінять презентації та визначать переможців.
Підсумком заходу стала дискусія щодо можливостей сучасної молоді та можливостей того часу, коли жив та творив Т. Г. Шевченко. Бібліотекар дитячо-юнацького абонемента Л. І. Абаровська ставила порівняльні питання, які змусили учнів замислитися і прийти до висновку, що вони зараз мають більше можливостей, а Т. Г. Шевченко протягом свого нелегкого життя мав неабияку наполегливість і  цілеспрямованість у навчанні та творчості.
























Немає коментарів:

Дописати коментар