вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Європейський день мов–2019



Святкування Європейського дня мов вже стало доброю традицією у Пункті європейської інформації, який діє в Охтирській центральній міській бібліотеці.
Цього року на свято завітали члени Міжнародного євроклубу «PRIMESTAR» Охтирської ЗОШ № 1 на чолі з координатором Оксаною Мироняк. Пункт ЄІ Охтирської МЦБС та  євроклубу «PRIMESTAR» – партнери і спільно проводять заходи щодо комунікації в сфері європейської інтеграції.
Європейський день мов святкується 26 вересня кожного року. Це свято молоде, йому немає і десяти років. Його виникнення пов'язане з тим, що нове тисячоліття ЮНЕСКО оголосило століттям поліглотів. І в перший рік 21 століття сталося і перше святкування «Європейського дня мов». Ініціаторами створення такого свята у свій час виступили Європейська комісія і Рада Європи.
Координатор Пункту ЄІ Наталія Журавель розповіла присутнім про історію виникнення свята, про мовну різноманітність країн Європи. Юні євроклубівці переглянули презентацію «Парад європейських мов» про офіційні мови європейських країн, грали в інтелектуальну гру «Поговори зі мною», де мали можливість поговорити на різних мовах один з одним. Діалоги вели іспанською, італійською, німецькою, польською та фінською мовами. Це викликало великий інтерес в учнів, адже кожна мова звучить по різному і цікаво.
Бібліотека презентувала виставку літератури на різних мовах «Багато мов – багато можливостей». #EULIB



















Немає коментарів:

Дописати коментар