пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Презентація книги Лесі Криницької «Дочки і синочки»




9 жовтня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбулася презентація книги Лесі Криницької «Дочки і синочки». Це документально нарисова повість-есе про історію  Охтирського спеціального дитячого будинку № 1, для сиріт загиблих фронтовиків та партизанів Другої світової війни, що діяв у місті з 25 серпня 1943 року по 1966 рік. Повість написана зі слів вихованки Гапонової Ганни Петрівни, яка була на зустрічі і поділилась цікавими  спогадами про роки перебування в дитячому будинку, про долі дітей сиріт. На зустрічі були присутні й інші особистості, причетні до подій Другої світової війни – вихованка дитбудинку Шевелєва Лариса Романівна, Лариса, внучка командира партизанського загону «Гроза», мама якої Ніна Горобець теж була вихованкою дитбудинку – гості з Миргорода. Вони з теплотою згадували про цей незвичайний, як їм здається, дитячий будинок. Полякова Людмила Олексіївна, голова ради ветеранів розповіла про трудове життя з відповідальною і працьовитою Ганною Петрівною в школах міста, де вона працювала вчителем трудового навчання.
В книзі є цікаві розповіді, спогади вихованців про директора дитбудинка Гордієнка Михайла Андрійовича, його дружину – завуча Паукову Євгенію Мойсеївну, про талановитих педагогів, людей з великим серцем. Для них вихованці були не просто діти, а дочки і синочки. З любов’ю згадується увесь персонал дитячого будинку, який для сиріт став рідним. В книзі йдеться про страшні злодіяння фашистів у нашому місті, про партизанський загін «Гроза», яким керували брати Горобці.
На презентацію книги завітали учні ДНЗ Охтирського центру професійно-технічної освіти. За сприяння директора цього навчального закладу на одному з корпусів була встановлена меморіально-пам’ятна дошка, яка свідчить про те, що в цій будівлі знаходився колись дитячий будинок.
На зустрічі були присутні: директор Охтирського радіо Світлана Терешкова, журналісти – Айжан Більченко, Валерія Бакуліна, Борис Чикало, працівники музею, бібліотек міста та ін.
Ганна Петрівна подарувала книги бібліотекам міста. Всі присутні щиро дякували Ганні Петрівні за її оптимізм, активну життєву позицію і зичили міцного здоров’я.
Запрошуємо мешканців міста до прочитання книги Лесі Криницької «Дочки і синочки», яка написана правдиво і до болі.
  



















 

Немає коментарів:

Дописати коментар